top of page
Petrelli.png

 

In het hart van Salento, op enkele kilometers van Lecce en op een steenworp van Carmiano, ontdekten wij deze parel van een familiebedrijf.

Grootvader Paolo Petrelli stichtte het in 1984 en tegenwoordig wordt het gerund door zoon Giovanni en kleindochter Chiara (links op de foto), die de passie en kennis voor wijn met de paplepel meegekregen hebben.

familie Petrelli.jpg

De wijnen van het basisgamma ‘I vini della chiusa’ typeren de kwaliteit van het huis. Bij Appia Vini vind je uit dit gamma de Primitivo - I vini della chiusa en de Negroamaro - I vini della chiusa. Van bij aanvang zijn het absolute bestsellers gebleken. Deze zachte wijnen vallen bij zo goed als iedere wijndrinker in de smaak en passen bij een breed scala aan gerechten.

Het landhuis, de ‘Tenuta Fondo della Chiusa’, gebouwd in 1850 en gekocht in 1920 door de familie Petrelli, heeft zijn naam gegeven aan het gamma ‘Vini della Chiusa’.

voorgevel Petrelli.jpg

Heb je liever een iets stevigere Primitivo? Proef dan zeker de Primitivo P. De letter P staat zowel voor het initiaal van de Primitivo als van Petrelli.

In het gamma van de stevigere rode wijnen zijn daar ook de erg gesmaakte Centopietre en de Don Pepe. Centopietre is een houtgerijpe blend van Negroamaro en Malvasia, vol van karakter. De naam verwijst naar een oud grafmonument dat zich bevindt in de stad Patù, in Salento.

Zijn grote broer Don Pepe (de naam is een eerbetoon aan opa Petrelli) is gemaakt van dezelfde druiven met een vleugje Montepulciano (5%) erbij.

Het huis maakt ook een rosé-wijn van uitstekende kwaliteit. Soms zijn rosé’s wat flauw en een tikkeltje zoet van smaak. Niet deze Cavarletta. Deze wijn biedt een verfijnde en stevige smaak, is fris en absoluut niet zoet. Cavarletta was de bewaker van de toren van San Cataldo (een badplaats aan de Adriatische Zee) onder het bewind van Karel V in de 17e eeuw.

bottom of page