top of page
Villa-Schinosa logo.jpg

Trani is een idyllisch vissersplaatsje in het Noorden van Puglia, dat ook wel “de Parel van Puglia” wordt genoemd. Hetzelfde zou je kunnen zeggen over het wijnhuis Villa Schinosa, dat vlakbij Trani (op 3 km van de zee) gelegen is. 

Trani

Villa Schinosa is één van die authentieke generatie-op-generatie-wijnhuizen. Don Ferdinando Capece Minutolo dei Duchi di San Valentino, de vader van Corrado, de huidige eigenaar, was een begrip in de Pugliese wijnwereld. Als pionier plantte hij de druif Fiano aan in Puglia, die je nu in bijna alle wijnhuizen in Puglia vindt. In 1960 trok hij de modernisering van zijn wijnbedrijf op gang, daarbij steeds de traditie in ere houdend.

In 2010 nam Corrado het bedrijf over en professionaliseerde het verder.  Villa Schinosa bewerkt autochtone druivensoorten als Moscato, Nero di Troia, Falanghine, Fiano Bombino Bianco, Bombino Nero, Primitivo en Aglianico in geslaagde combinatie met meer internationale druivenvariëteiten zoals Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot en Chardonnay.

Steeds voortbouwend op overgeleverde kennis en steeds een eigen koers varend, heeft Villa Schinosa zich aangesloten bij de “Federazione dei Vignaioli Indipendenti” (Verenging van onafhankelijke wijnproductenten).

Federazione.png

Zelf vat Villa Schinosa het eigen DNA treffend samen als volgt: “tradizione, innovazione e passione.”

villa schinosa proefruimte.jpg
villa schinosa gevel.jpg
bottom of page