top of page

Na jaren van reizen, proeven, ontmoetingen, lezen en dromen…

Als de liefdes voor Italië en wijn samenkomen…

 

Zoals zovele Vlamingen Italofielen … en afkomstig uit families waar wijn op elk feest geproefd, gedegusteerd en besproken werd.

 

Tijdens reizen naar Rome – en later ook naar andere delen van Zuid-Italië - telkenmale verrast door de fenomenale prijs-kwaliteit verhouding van de lokale wijnen…

 

De oprechte hartelijkheid, de onbetreden paden en het hoge “slow”-gehalte van Zuid-Italië vonden wij helemaal terug in deze wijncultuur. Waar vele wijnen uit het Noorden van Italië wereldwijd bekend, bejubeld en gecommercialiseerd zijn, bleek dat voor het Zuiden veel minder vaak het geval.

 

We leerden wijnproducenten kennen, leerden echt proeven en lazen heel wat boeken over (Zuid-Italiaanse) wijn. We lieten vrienden en familie stalen mee proeven en beoordelen.

 

Uit al deze jaren van reizen, proeven, ontmoetingen, lezen en dromen werd in 2018 “Appia Vini” geboren, genoemd naar de beroemdste weg uit de geschiedenis, die Rome met Brindisi in het uiterste Zuiden verbindt.

 

We vinden het fantastisch om onze wijnproducenten zelf te selecteren na een persoonlijke kennismaking en een bezoek ter plaatse.

 

In onze selectie stellen wij authenticiteit voorop. We zoeken naar niet te grote huizen die hun producten met de grootste passie en liefde creëren en die kwaliteit belangrijker vinden dan massaproductie. En we gaan liefst voor onbetreden paden: wijnen die in België nog niet eerder op de markt waren. 

Met elk van onze wijnhuizen onderhouden we een nauw persoonlijk contact. We voeren hun producten rechtstreeks in. Op die manier waarborgen wij de beste prijs-kwaliteitsgarantie.

 

Meer info over onze praktische werkwijze vind je hier.

bottom of page