top of page
logo_vagliomassa.png

De drijvende kracht achter Vaglio Massa is het sympathieke koppel Sonia en Bartolo, dat tevens een B&B “30 Mogge” uitbaat.

5w-vagliomassaloro.jpg

Vaglio Massa is een jong en dynamisch biologisch wijnbedrijf met wijn- en olijfboomgaarden in het hart van Salento, op een boogscheut van Lecce, de hoofdstad van Puglia.

Het omvat 60 ha land, waarvan 25 ha wijngaarden en 30 ha olijfboomgaarden.

Vaglio Massa huis.jpg

Bij ons eerste bezoek waren we snel verkocht. Vaglio Massa maakt kwaliteitsproducten en dat proef je onmiddellijk.

Espira, gemaakt van de fantastische Fiano-druif, is heerlijk aromatisch en was op onze eerste proeverij meteen uitverkocht. ‘Espira’ betekent in het locaal dialect ‘late namiddag’. De wijn werd zo genoemd omdat deze druif moeilijk te bewaren is door de hoge zomertemperaturen. Daarom oogst men ze van laat in de namiddag tot ’s avonds.

Sputafele is erg gekruid en smaakvol. Een wijn met veel ‘body’ en karakter, die toch bij een breed publiek in de smaak valt. ‘Sputafele’  is de naam van een van hun Negroamaro-wijngaarden die druiven van bijzondere kwaliteit geven, maar omdat de ondergrond wat kalkhoudend en stenig is, is het moeilijk om te bewerken. ‘Sputafele’ betekent in het locaal dialect dan ook "moeilijk om te werken".

Ook in ons aanbod vind je Echoes. Fans van zachte rode wijn zullen deze blend van Primitivo en Petit Verdot erg kunnen waarderen. Deze blend is niet typisch voor de regio maar is echt een creatie van het huis. De naam ‘Echoes’ betekent ‘echo's’, alsof er een echo achter elke slok zit.

bottom of page