top of page
logo martarosa.png

Drie generaties al wordt er wijn verbouwd in Tenute Martarosa bij Campomarino, een kuststad in Molise.

 

Het verhaal begon in 1957 toen de ‘nonno’ (opa) van Michele Molise verliet en naar Frankrijk emigreerde om er te gaan werken in de wijngaarden van de Elzas. Begeesterd door wijn, keerde hij tien jaar later terug naar Molise om er de eerste wijnstokken te planten.  Ook de generatie erna ging door met wijn verbouwen.

Na zijn studies economie aan de universiteit van Bologna, keerde kleinzoon Michele Travaglini in 2013 terug naar Molise en vormde hij Martarosa om tot een modern wijnbedrijf. Hij werkt hiervoor samen met een groep van jonge ambitieuze mensen waaronder sommelier Luca Martini. Zijn wijnen zijn top.

martarosa michele.png

Martarosa heeft heel wat in zijn mars. De wijnen verenigen traditie en innovatie. De methodes zijn biologisch en over drie jaar zal Martarosa het bio-certificaat behalen. 

martarosa 3.jpg

De Due Versure is een heerlijke Fiano. Aromatisch, complex en toch fris en licht. ‘Versura’ is een oude oppervlaktemaat (1 ha 200 m2). Het terrein, waarop de Fianodruiven zijn geplant, meet exact 2 ha en 400 m2 en beslaat dus twee (due) versure.

 

De Antico Podere DOC is een houtgerijpte Montepulciano met een fruitige neus en stevige afdronk. De wijn is afkomstig van wijnstokken van meer dan 50 jaar oud, geplant door Michele’s grootouders in 1965.

 

bottom of page