top of page
la fortezza logo.jpg

Enzo Rillo, bezieler van La Fortezza uit de regio Campania, was eerst een succesvolle ondernemer in de sectoren van de bouw, verkeersveiligheid en textiel alvorens hij besloot zich te storten op de wijnbouw. Als zoon van boeren bracht hij zijn jeugd door met rondrennen in het veld in Torrecuso en groeide hij op in de natuur. Zijn liefde voor het land combineren met de modernste technologie en professionaliteit, is zijn missie.

la fortezza man.png

In de provincie Benevento ontdekten wij zijn schitterende wijnen. De provincie Benevento produceert al eeuwenlang uitstekende wijnen en is goed voor ongeveer 40% van de wijnbouw in de regio Campanië.

Torrecuso, waar La Fortezza ligt, strekt zich uit aan de oostelijke kant van het regionale park Taburno-Camposauro: de hellingen zijn een opeenvolging van wijngaarden, bossen en kleine open plekken aan de voet van de berg Taburno.

la fortezza 2.jpg

De Aglianico-druif is een typische lokale druif. Ze levert krachtig smakende wijnen. Wij vielen als een blok voor La Fortezza’s Aglianico del Taburno DOCG en Aglianico del Taburno Riserva DOCG. De Riserva-variant is afkomstig van de druiven uit een wijngaard van ongeveer zeventig jaar oud.

Ook de Fiano Sannio DOC kon ons bijzonder bekoren. Vol van smaak.

De Maleventum Brut is een schitterende spumante, gemaakt van de Falanghina-druif, verkregen met de Charmat-methode.

bottom of page