top of page
Elda logo v2.png

Het verhaal van Marcello Salvatori als wijnproducent begint in Troia, een prachtig stadje in het Noorden van Puglia, ten Oosten van Foggia.

 

Als ingenieur in hernieuwbare energie besloot hij zich in 2000 te storten op de wijnbouw. Het is niet zomaar een nieuw professioneel avontuur maar voor Marcello is het tevens een spirituele reis naar zijn “roots”. Niet toevallig draagt hij zijn project op aan zijn moeder, Elda.

rosalia_ambrosino 2.png

Marcello kocht vruchtbare grond en omringde zich met een team van jonge, vriendelijke en gemotiveerde mensen, zoals de getalenteerde enologe Rosalia Ambrosino. De werkwijze van Elda Cantine kenmerkt zich door het hoogste respect voor het milieu. Dat uit zich onder meer in het gebruik van hernieuwbare energie uit zonnepanelen, thermische behandelingen als alternatief voor stoffen die allergenen of chemische stabilisatoren bevatten en de keuze voor kurken vervaardigd uit rietsuiker dewelke 100% recycleerbaar zijn (Nomarcorc). https://www.vinventions.com/it/nomacorc

20190926-Elda-143_edited.jpg

De inspanningen lonen want Elda Cantine heeft op relatief korte tijd prachtige wijnen op zijn naam staan.

 

Zelf vielen wij voor Elìs en Calandra. Beide witte wijnen zijn fris en karaktervol. Ze vielen reeds in de prijzen en worden gekenmerkt door een uitzonderlijk goede prijs-kwaliteitverhouding.

bottom of page