top of page
logo damico.jpg

Hij een telg uit de beroemde Italiaanse rederijfamilie d’ Amico, zij een Braziliaanse met Portugese roots uit de modewereld.

paolo e noemia.jpg

Paolo en Noemia d’Amico hebben hun gezamenlijke passie voor wijn vorm gegeven door het gelijknamige wijnhuis te stichten in 1985.

Dat ze goede smaak hebben, daarover is geen discussie mogelijk.  

Een bezoek aan het wijndomein is niet enkel een streling voor de smaakpapillen maar ook voor het oog. Het indrukwekkende domein ligt in de prachtige groene Vaiano-vallei, op de grens tussen Lazio, Toscane en Umbrie en is omgeven door UNESCO-beschermde dorpjes die eeuwen van geschiedenis en architectuur uitademen.

kelder damico.jpg

De d’Amico’s hebben een gerenommeerde Franse vinoloog aan de haak geslagen en het resultaat is fenomenaal. Dit huis maakt wijnen van topkwaliteit.

In de prachtige “Villa Tirrena” op het domein wordt de wijn in eiken vaten bewaard onder begeleiding van klassieke muziek en met sfeer omgeven door kaarslicht en indrukwekkende kunstwerken.

Ligt hierin het geheim van de heerlijke smaak?

De wijnen vallen om de haverklap in de prijzen maar oordeel vooral zelf.

De Calanchi di Vaiano is een uiterst smaakvolle Chardonnay, heerlijk fris en vol van smaak. De Falesia, tevens Chardonnay, is met zijn rijping in eiken vaten de grote zus en is een smaakbom van jewelste.

De Villa Tirrena, genoemd naar de villa op het domein, is een zachte blend van Merlot en Syrah met een verfijnde smaak. Zijn grote broer Atlante is een van onze topwijnen en is een van de betere Cabernet Francs.

bottom of page