top of page
Mand Winery.jpg

Mandwinery is een piepjong bedrijf dat in 2021 is opgericht door broer en zus Vito en Michela Manduano en Giuseppe Colopi, oenoloog.

Mand winery stichters.jpg

Hun passie voor wijn kregen ze door van hun grootouders, die zelf wijn maakten voor eigen gebruik. Ze besloten te investeren in 35 hectare wijngaarden en olijfgaarden. Een gelukkige ontmoeting met de getalenteerde oenoloog - en inmiddels mede-eigenaar - Giuseppe Colopi, maakte van hun droom een realiteit en luidde de belofte in van een groot succes.

Giuseppe heeft 25 jaar ervaring als oenoloog en nadat hij een tijd lang internationale druivenrassen heeft gevinifieerd, legt zich nu ten volle toe op inheemse druivenrassen van zijn eigen regio, Puglia. Hij is ervan overtuigd dat de beste wijn door een inwoner wordt gemaakt. Diepgaande kennis van het klimaat, de cultuur, meningen uitwisselen met de boeren, in zijn geliefde dialect spreken, de liefde voor zijn land, onuitwisbare herinneringen en geuren uit zijn kindertijd, maken van hem de ideale wijnbouwer van voornamelijk Nero di Troia, zijn absolute lievelingsdruif, typisch uit de regio.

Bisciu (jaargang 2022) won de zilveren medaille op de Concours de Bruxelles

zilveren medaille concours de bruxelles.jpg
bottom of page