top of page
Antica Enotria.png

Bij de familie Di Tuccio stroomt de liefde voor het land door hun aderen. Het was begin jaren '90 toen Raffaele, samen met zijn vrouw Addolorata, hun geboorteregio Basilicata verliet om een nieuw leven te beginnen in Puglia.

antica enotria.jpg

Nabij Cerignola, een stad in de Noord-Pugliese provincie Foggia, kochten zij 40 hectare grond en stichtten zij een biologisch landbouwbedrijf dat wijn en groenten zou verbouwen zonder het gebruik van synthetische producten en genetisch gemodificeerde organismen.

Voor de familie Di Tuccio is biologisch leven een filosofie. De garantie van een product dat echt authentiek op tafel komt en het milieu beschermt, voedt de passie van Luigi, de zoon van Raffaele. Het belangrijkste doel van Luigi is om het idee van biologische landbouw te verzoenen met de productie van echt voedsel. Duurzame voeding die geen behoefte heeft aan chemische producten, die seizoensgebonden is en lokaal geproduceerd wordt, is een van de belangrijkste waarden van het bedrijf.

 

Luigi Antica Enotria_edited.jpg

Van kinds af aan heeft Luigi geleerd om de behoeften van het land te begrijpen. Dit talent deelt hij met zijn vrouw Valentina, die samen met hem de zakelijke ontwikkeling van het bedrijf volgt en die aan hun kinderen zal worden doorgegeven.

De wijngaarden en velden strekken zich uit van het binnenland tot aan de zee, een mix van landschappen met veel zon en wind die een unieke terroir ter wereld bieden. De wijnkelder is gevestigd in de oude masseria Contessa Staffa, een adellijk gebouw uit de 18e eeuw dat 30 jaar geleden door Raffaele werd overgenomen toen het nog slechts een ruïne was. Hier produceert het bedrijf biologische wijn en conserven

bottom of page