top of page
cantine spelonga.png

In Stornara, in de provincie Foggia (Noord-Puglië) vinden we dit prachtige familiebedrijfje van de familie Nappi.

Marilina Spelonga.jpg

Gesticht door Carmine en Maria Franca, die in 1981 trouwden en samen hun grote droom verwezenlijkten: hun eigen cantina.

In de loop der jaren werd deze passie aan hun dochter Marilina doorgegeven. Toch was dit geen evidentie. Marilina startte haar carrière als advocate en hield helemaal niet van wijn. Toch kroop het bloed waar het niet gaan kon. Op een dag volgde ze dan toch een sommelier-cursus en kwam de totale ommekeer. Helemaal ingepakt door haar charismatische lesgevers, begon ze alles wat ze geleerd had, met passie en vastberadenheid toe te passen in de cantina van haar ouders. Ondertussen is zij één van de grote vrouwelijke beloftes in de Pugliese wijnwereld. Haar rosé-wijnen wonnen al tweemaal de gouden medaille bij het Mondial du Rosé, het wereldkampioenschap in rosé in Cannes. Zeker in Frankrijk wil dat wat zeggen…
 

oro-mondiale-francia-2023-cantine-spelonga-stornara.jpg

Marilina”, de “signature wijn” van de cantina, voor 100% gemaakt van de Nero di Troia-druif, heeft een schitterende koraalroze kleur. Het diverse en verfijnde boeket geeft tonen van kersen, frambozen, rode moerbeien en rozenblaadjes. De smaak is rijk, vol en prachtig fris.

bottom of page