top of page
logo_Cianfagna.png

Dit kleinschalige pareltje van authenticiteit - met slechts 4 hectare - is gesticht in 1999 door Vincenzo Cianfagna en bevindt zich in de prachtige heuvels van Molise, omringd door adembenemende landschappen.

cianfagna1.jpg

Vincenzo, zelf agronoom, zet de familie-landbouwtraditie van zijn vader Pasquale voort maar schuwt tegelijkertijd de innovatie niet. Het aanplanten van zijn wijnstokken was het resultaat van diepgaande studies en onderzoek in samenwerking met de Universiteit van Molise.

cianfagna2.jpg.png

Met slechts 4 hectare wijngaarden, typeert dit wijnhuis zich door kleinschaligheid en exclusiviteit en het produceert wijnen van absolute topkwaliteit, die met de regelmaat van de klok prijzen winnen.

cianfagna3.jpg

De wijngaarden liggen in Acquaviva Collecroce, ongeveer 30 km van de zee en 70 km van de hoofdstad Campobasso. Ze liggen op een heuvel van 500 m boven de zeespiegel en hebben klei als achtergrond. Mede door het microklimaat, lenen deze wijngaarden zich ideaal voor de verbouwing van de Tintilia-druif (3 hectare). Op de andere hectare wordt de Aglianicodruif verbouwd.

U vindt bij ons de twee absolute topwijnen van het huis.

De Sator Gran Maestro, Tintilia del Molise DOC is het paradepaardje van het huis. Deze wijn wordt enkel in de allerbeste jaren geproduceerd en is daarom slechts in zeer beperkte oplage verkrijgbaar. Elke fles heeft een met de hand geschreven nummer. De Tintilia is een authentieke druivensoort die je enkel in Molise vindt.

Ook bij ons verkrijgbaar: de Militum Christi, Aglianico del Molise Riserva DOC. Deze fluweelzachte wijn is een smaakbom van jewelste. De langzame veroudering in inoxen en vervolgens in eiken vaten zorgt voor een bijzondere Aglianico die u nog niet vaak zal geproefd hebben: een met onmiskenbare tannines die bijzonder goed gebalanceerd zijn en met een elegante kruidigheid.

bottom of page