top of page
logo casale marchese.jpg

Casale Marchese heeft een eeuwenoude geschiedenis. De familie Carletti is al twee eeuwen eigenaar en de zonen Alessandro en Fernando zijn al de vijfde generatie van wijnbouwers.

familie Carletti.jpg

Het landgoed Casale Marchese, met een oppervlakte van meer dan 50 hectare, ligt in het hart van Frascati DOCG en kijkt uit op een prachtig Romeins landschap, waar de wijngaarden worden afgewisseld met eeuwenoude olijfbomen. De grond is van vulkanische oorsprong en ideaal voor dit type teelt, mede dankzij de heuvelachtige ligging.

De wijngaarden van Casale Marchese hebben een hoge plantdichtheid per hectare (4.000 - 5.000). 

marchese spuitmond.png

In dit gebied, de heuvels rond Rome (een gebied dat bekend staat als 'Castelli Romani') wordt al vele eeuwen wijn geteeld. In het hart van dit gebied bevindt zich de Frascati-streek. 

Archeologische vondsten in de stad Frascati (of 'Tusculum' zoals het in de Oudheid heette) tonen aan dat hier al wijn verbouwd werd vlak na het ontstaan van de Romeinse republiek (in de 5de eeuw v.Chr). 


 

 

 

Frascati is dan ook een van de beroemdste Italiaanse witte wijnen. Voor niemand die ooit in Rome was, is het een onbekende. Het is een blend van verschillende lokale druiven (zoals Malvasia di CandiaMalvasia del LazioGrechettoBombino bianco en Trebbiano).

Beroemd staat in dit geval zeker niet gelijk aan geroemd. De Frascati worstelde jaren met een kwalijke reputatie, als wijn van slechte kwaliteit voor de 'toeristen van Rome'. Meer en meer wijnbouwers uit deze regio timmeren echter aan een ongeziene kwaliteitsopmars. In 2011 kreeg de Frascati de DOCG-appellatie, in navolging van de DOC-appellatie die hij al kreeg in 1966.

De Frascati Superiore DOCG van Casale Marchese heeft ons omver geblazen. Complexiteit gecombineerd met frisheid, heerlijk zowel als aperitief als gastronomische wijn. Het is één van onze best verkopende wijnen.

frascati.jpg
bottom of page