top of page
Elia Cantina.png
Cantina Elia.jpg

Alvorens zijn eigen wijnhuis op te starten, deed deze ambitieuze enoloog (afgestudeerd aan de universiteit van Piacenza) een eerste ervaring op bij Antinori, de wereldberoemde Toscaanse wijnproducent van o.m. Tignianello. In Australië (Rolf Binder wines) bestudeerde hij de Australische vinificatietechnieken en vergeleek hij ze met de Italiaanse. Hij verbleef ook een lange periode in Piemonte (Costa di Bussia) waar hij zijn technische kennis verdiepte en verbreedde o.m. m.b.t. gevanceerde houtrijpingstechnieken.

 

Sinds La Repubblica hem opmerkte als groot opkomend talent, is de vraag vele malen groter dan het aanbod. 

Het artikel in La Repubblica: 

https://www.repubblica.it/il-gusto/2022/11/29/news/tra_verdeca_e_negroamaro_i_sapori_di_puglia_della_cantina_elia-376125612/

bottom of page