top of page
logo-terracruda.png

Onder het motto "Vivi il vino, bevi la vota" ("Leef de wijn, drink het leven"), produceert dit wijnhuis alle 3 DOC's van de provincie Pesaro Urbino:  il Bianchello del Metauro, il Colli Pesaresi Sangiovese en l’Aleatico di Pergola.

Gelegen in Fratte Rosa, op de grens tussen de provincies Pesaro Urbino en Ancona, verbouwt Terracruda enkel autochtone druiven met een bijzondere, extra missie nl. het tot leven wekken van oude, zo goed als vergeten druiven. Zo telen ze de Garafonato-druif (wedden dat u er nog nooit van gehoord hebt?). Dat verdient felicitaties, niet zomaar omdat het origineel en apart is, maar vooral omdat het meer dan uitstekende wijn oplevert. 

Terracruda is geen familiebedrijf, maar wel het geniale idee van drie jonge mannen die 20 ha wijngaarden kochten in 2000. Evenwel voel je je bijzonder welkom in wat je niet anders dan een familiale sfeer kan noemen, te midden van al de hoge kwaliteit, het professionalisme en de ambitie, getuige hiervan het oorverdovend enthousiasme van alle toeristen die hier een wine tasting komen doen, tijdens hun verblijf in Le Marche.

Sinds de oogst van 2017, is het gehele productieproces biologisch. Alle wijnen, vanaf de oogst '20, zullen biologisch gecertificeerd zijn. 

Terracruda-Family-scaled.jpg
bottom of page